Installer certifikat

Download og installer dette certifikat hvis du bruger Internet Explorer til webmail eller outlook/outlook express som mailprogram. Vælg "åbn" når du bliver spurgt.

Hvis din browser viser certifikatet som tekst skal du først downloade det og derefter installere det.

Installer certifikatet for at undgå at få advarsler, når du forbinder med Internet Explorer eller outlook/outlook express.

 

Hvis du bruger Mozilla, Firefox eller Thunderbird (mail) skal du blot vælge at stole på certifikaterne permanent når du logger på.

Hvis du bruger Opera skal du blot vælge at installere certifikatet første gang du logger på mailserveren.

 

 

Hvorfor får jeg advarsler om certifikatet ?

Et digitalt certifikat, eller mere præcist et x509 v.3 certifikat, bruges på Internettet til kryptering af trafikken mellem computere. De meste anvendte formål er:

1. At sikre at der ikke er andre der kan aflæse trafikken mellem de to maskiner.

2. At sikre identiteten af en maskine man er ifærd med at forbinde til.

Det sidste punkt kræver at det certifikat en server benytter er "underskrevet" af en tredjepart man (ens software) stoler på.

Det certifikat der benyttes på evigmail er underskrevet af mailserveren selv. Dette betyder at man får en advarsel om at udstederen af certifikatet ikke er een man stoler på.

Altså kan du ikke være sikker på at når du forbinder til mail.evigmail.dk at det ikke er en bedrager der bare udgiver sig for at være denne server. Risikoen for at ovenstående scenario opstår er dog så lille at det ikke i praksis betyder noget.

Det, det selv-udstedte certifikat derimod fint kan bruges til er punkt 1. ovenfor. Nemlig at sikre at der ikke er uvedkommende der kan læse login oplysninger eller anden data når du forbinder til mail serveren.