Migrer fra Exchange til IMAP på evigmail

Følgende er en vejledning til at få Outlook 2003 til at fungere nogenlunde rimeligt med IMAP serveren på evigmail.

 

Brug en anden mail klient!

Det kan lade sig gøre at bruge Outlook som IMAP klient. men den er ikke god til dette. Outlook er beregnet til at være koblet op mod en Microsoft exchange server, og benytte de lukkede protokoller der er forbundet med dette. Den er ikke en god IMAP klient. Følgende afsnit er et forsøg på at omgåes nogle af microsofts obstruktioner, og trods alt få Outlook til at fungere som en normal mail klient.

Det anbefales, som sagt, på det kraftigste at bruge f. eks. Thunderbird til IMAP. I denne findes også kalender funktioner som Lightning

 

 

Jeg ønsker, trods ovenstående, at bruge Outlook med evigmails IMAP

Denne guide gælder for outlook 2003


Vælg "E-mail-konti..." i menuen "Funktioner"

 

Vælg "Få vist eller rediger eksisterende e-mail-konti"

 

Marker en evt. eksisterende exchangeserver og vælg fjern. Dette bør du selvfølglig først gøre efter behørig backup af dine eksisterende mails mm. evt til en privatmappefil.  Du skal desuden i dette trin sandsynligvis også vælge knappen "Ny Outlook datafil" og herefter markere denne i rullefeltet "Lever nye e-mails til følgende placering"

 

Når Exchangeserveren er fjernet vælger du "tilføj..." i samme dialogboks.

 

Vælg herefter "IMAP" i næste dialog og tryk "Næste"

 

Udfyld denne dialogbox med de rigtige informationer. Serveren til både indgående og udgående mail hedder "mail.evigmail.dk" Dit brugernavn er din fulde e-mail-adresse. Når du har udfyldt felterne som på skærmbilledet skal du trykke på "Flere Indstillinger" knappen.

 

På fanebladet "Server til udgående post" sættes flueben i "Serveren til udgående post (SMTP) kræver godkendelse.  Brugernavn og password indtastes igen det er ikke nok at lade fluebenet stå i "brug samme indstillinger som ....."

 

På Fanebladet "Avanceret" i samme dialogboks sættes begge flueben "Denne server kræver en krypteret forbindelse (SSL)". VIGTIGT: SMTP serveren lytter på port 25, 587 og 3389. 25 er standard for almindelig SMTP trafik, men er ofte blokeret af Internetudbydere og andre. Port 587 understøtter kun krypteret trafik og port 3389 undertøtter både krypteret og ukrypteret trafik. Det anbefales at markere som i skærmbilledet og kun bruge andre porte hvis der ikke kan forbindes på 587.

Certifikatet er selvudstedt installer det herfra for at undgå advarsler.

 

Tryk OK, Næste og udfør

 

 

IMAP mapper i Outlook

 

Al mail sendt fra Outlook og slettet post samt kladder bliver ikke som forventet (og som i f. eks thunderbird) gemt på mailserveren. Istedet bliver disse mails gemt i de lokale mapper der er nødt til at eksistere for at Outlook overhovedet kan behandle mail. Der er ikke nogen nem måde at få disse mails gemt på serverne istedet for lokalt.

Jeg vil igen på det kraftigste anbefale at bruge en anden mail klient end Outlook til IMAP.

Den eneste måde man kan får sendt, slettet og kladder gemt på serveren er ved at opsætte regler til flytning af beskederne i Outlook!!

 

I Thunderbird foregår alt automatisk! Sendt post, slettet post og kladder bliver automatisk gemt på servern og kan tilgåes fra webmail og andre klienter.

 

Der er en vejledning til opsætning af en regel for sendt post her (på engelsk)

 

 

Slettet post

Slettede beskeder bliver ikke automatisk fjernet (purged) fra serveren. De kan genkendes på at navnet er gennemstreget hvis de er slettede. De bliver dog først fjernet permanent fra IMAP serveren når man vælger: "Rediger" -> "Fjern slettede meddelelser"